dimarts, 27 de maig del 2014

#AixòNoSónCasals, el manifest dels Casals d'Estiu 2014

Les monitores creem el nostre propi model de casals d’estiu. L’Eixam no els entén si no es basen en la participació i implicació de totes les monitores en la elaboració del projecte sempre de manera assembleària i prenent decisions per consens.

Eduquem en el lleure com a treballadors, tot i que les monitores també segueixen la seva tasca fora d’horari voluntàriament.

Voluntaris perquè el procés de creació del projecte no comença ni acaba en el sí del casal, sinó que hi ha un treball darrere no remunerat que seguim fent amb il·lusió.
La horitzontalitat és un dels nostres trets característics, a partir de la qual les monitores ens coordinem entre nosaltres sense cap mena de jerarquia i ens autogestionem per crear uns casals fets a la nostra mida.
Els infants són la nostra raó de ser i és per això que ens adaptem per afavorir al seu creixement personal i col·lectiu. Promovem l’autogestió i la participació dels infants perquè siguin ciutadans crítics d’una societat justa, cívica i compromesa basada en valors com la laïcitat, la solidaritat, la tolerància, el lliurepensament i el respecte, entre molts d’altres.
L’Eixam vol acostar el seu model d’esplai als seus casals d’estiu. Per tant, això no són casals. 

Equip de monitores de casals del Centre d’Esplai l’Eixam, Tancada del 24 i 25 de maig. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada